سئو ویدئو
سئو ویدئو یا بهینه سازی ویدئو، فرایندی است که هدف آن بهبود رتبه ویدئوها در نتایج موتورهای جستجو مثل گوگل، یوتیوب و … است.
در این فرایند از روش ها و تکنیک هایی استفاده می شود تا ویدئوها توسط ربات ها بهتر درک شوند و به نتایج بالاتری در موتورهای برسند.
چرا از ویدئو در سایت استفاده کنیم؟
بدون شک، محتوای ویدئویی یکی از جذاب ترین انواع محتواست و در چند سال گذشته، محبوبیت این نوع محتوا در بین کاربران فضای مجازی بیشتر هم شده.
استفاده از ویدئو در سایت، دارای مزایای زیادی همچون افزایش جذابیت محتوا، بالا بردن درک کاربران از موضوع، بهبود تجربه کاربری و … می باشد.
بهمین دلیل، قرار دادن ویدئو در سایت، باعث می شود، بازدید افزایش یابد و کاربر مدت زمان بیشتری در صفحه بماند.
سئو ویدئو چیست؟
برای اینکه رتبه مقالات شما در نتایج موتور جستجوی گوگل افزایش یابد، مجموعه ای از اقدامات و فعالیت ها را روی آن مقاله و سایت انجام می دهید.
به مجموعه فعالیت و اقدامات که برای بهینه سازی ویدئو انجام می شود تا در موتورهای جستجو، رتبه بهتری بگیرد، سئو ویدئو می گویند.
قرار گرفتن ویدئو در صدر نتایج گوگل، تاثیر بسزایی در برندسازی و جذب ترافیک هدفمند دارد.
قابل ذکر است که قرار گرفتن در صدر نتایج پلتفرم های نمایش ویدئو مثل یوتیوب، آپارت،نماشا و تماشا اهمیت بسیار بالایی دارد که اکثر افراد از آن غافل هستند.
چرا بهینه سازی ویدیو اهمیت دارد؟
آمارها نشان می دهد که روز به روز به محبویت این نوع محتوا اضافه می شود. بهمین دلیل، صفحات دارای ویدئو معمولاً رتبه های بهتری می گیرند و مخاطبان علاقه بیشتری به این نوع صفحات دارند.
بهینه سازی ویدئو باعث می شود:
- بهترین و مورد نیازترین اطلاعات، به راحتی به مخاطب منتقل شود.
- تعداد بازدید از سایت افزایش پیدا کند.
- به شناخت برندتان کمک می کند.
- نرخ تبدیل و فروش را افزایش می دهد.
- تعامل کاربران با سایت شما را افزایش می دهد.
- ویدئو با کیفیت و بهینه سازی شده، رضایت کاربر از آن صفحه را افزایش می دهد.
انتشار ویدئو در سایت خودمان یا در یوتیوب و آپارات؟
تصمیم به انتشار ویدئو در سایت خود یا پلتفروم های دیگر مثل یوتیوب، آپارات و … به هدف و استراتژی شما بستگی دارد.هر یک از این روش ها، مزایا و محدودیت هایی دارند که در ادامه هر دو روش را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
با انتشار ویدئو در سایت خود، می توانید ترافیک بیشتری به سایت خود جذب کنید. یعنی اگر ویدئو شما در صدر نتایج گوگل قرار بگیرد، کاربر با کلیک روی ویدئو، وارد سایت شما می شود و بازدید سایت تان افزایش می یابد.
بزرگترین عیب، بارگذاری ویدئو در سایت خودتان آن است که سرعت لود سایت (صفحه ای که ویدئو دارد) بشدت کاهش پیدا می کند و این موضوع اصلاً برای سئو سایت تان خوب نیست.
و نکته دیگر آنکه زمانی که ویدئو شما در سایت خودتان بارگزاری می شود، با هر بار دیدن آن ویدئو توسط کاربران، منابع هاست شما مصرف می شود و آنوقت شما مجبور می شوید برای ارتقای منابع هاست خود، هزینه گزافی را متقبل شوید.
برای رفع این مشکل می توانید از هاست دانلود استفاده کنید یا ویدئو خودتان را در آپارات،نماشا، تماشا … آپلود کنید و کد نمایش آن ویدئو را در سایت خود قرار دهید.
با انتشار ویدئو در پلتفرم هایی مثل یوتیوب و آپارات، امکان وایرال شدن وجود دارد و اینگونه می توانید برندتان را در معرض دید مخاطبان بیشتری قرار دهید.
کدام فرمت های ویدئو بهتر هستند؟
یکی از پرکاربرد ترین فرمت های ویدئو، MP4 می باشد چون توسط اکثر مرورگرها و دستگاه ها پشتیبانی می شود.
فرمت معروف دیگر، webM است که یا کیفیت بالا و حجم کم می باشد اما تنها در مرورگرهای کروم و موزیلا فایرفاکس پشتیبانی می شود.
پس بهتر است برای سئو ویدئو، فرمت آن ویدئو MP4 باشد.
تکنیک های سئو ویدئو
کاهش حجم ویدئو، مهمترین تکنیک سئو ویدئو
کاهش حجم ویدئو بدون افت کیفیت، می تواند تاثیر مثبتی بر سئو ویدئو داشته باشد.کاهش حجم باعث می شود، مدت زمان بارگذاری کاهش یابد و ویدئو سریعتر پخش شود که این کار باعث می شود تجربه کاربری افزایش یابد.
برای کاهش حجم ویدئو می توانید از نرم افزارهایی همچون Handbrake , Wondershareunvonverter , Videoproc استفاده کنید.
اگر دارای گوشی آیفون هستید،می توانید از اپلیکیشن compress برای کاهش حجم ویدئو استفاده کنید.
کاور مناسب انتخاب کنید
کاور یا تصویر بند انگشتی، تصویری است که قبل از پخش ویدئو به کاربران نمایش داده می شود.
یک کاور ویدئو جذاب، می تواند توجه کاربران را به خود جلب و آنها را به کلیک و تماشای ویدئو ترغیب کند و در نتیجه نرخ تبدیل را بهبود دهد.
نام فایل ویدئویی را درست انتخاب کنید
نام فایل ویدئو می تواند به موتورهای جستجو و کاربران، اطلاعاتی درباره محتوای ویدئو بدهد.پس نام فایل، مناسب و مرتبط با محتوای ویدئو و شامل کلمه کلیدی باشد.
فعال کردن preload ویدئو
با فعال کردن این گزینه،چند ثانیه اول ویدئو همراه با صفحه شما لود می شود.اینطوری وقتی کاربر روی ویدئو برای مشاهده کلیک می کند، بدون هیچ مکث و خیلی سریع شروع به پخش می کند که باعث رضایت کاربر و بهبود تجربه کاربری می شود.
نقشه سایت ویدیویی داشته باشید
همانطور که برای مقالات خود، سایت مپ تولید و در سرچ کنسول گوگل ثبت می کنید.اگر از ویدئوهای زیادی در سایت خود استفاده می کنید، به شما پیشنهاد می کنم یک نقشه سایت جداگانه برای ویدئوهای تان در نظر بگیرید.
ویدئو را در پلتفرمهای مختلف به اشتراک بگذارید
بهتر است ابتدا ویدئو را در یکی از پلتفرم ها مثل آپارات، نماشا و تماشا بارگذاری کنید و بعد، آن ویدئو را در سایت خود امبد (قراردادن کد برای نمایش) کنید.بعد از چند وقت که رتبه صفحه سایت ما بهبود پیدا کرد، آن ویدئو را در پلتفرم های دیگه منتشر کنید و از قسمت کپشن، با کلمه کلیدی مدنظر به صفحه سایت خود لینک دهید.
همچنین می توانید این ویدئو ها را در شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام، لینکدین و … هم منتشر کنید و از مزایای سوشال سیگنال بهرمند شوید.
کپشننویسی درست با کلمات کلیدی را در نظر بگیرید
هنگام آپلود ویدئو در شبکه اجتماعی، سعی کنید یک کپشن جذابی که شامل کلمه کلیدی است بنویسید تا کاربران به تماشای ویدئو ترغیب شوند.
تعامل کاربران را افزایش دهید
علاوه بر تولید محتوای جذاب، با دعوت به اقدام جذاب، کاری کنید تا کاربران زیر پست شما کامنت بگذارند، لایک کنند و آن پست را با دیگران به اشتراک بگذارند.
مدت زمان ویدئو مهم است
سعی کنید خیلی خلاصه، مفید و سریع ، اطلاعات را در ویدئو به کاربر منتقل کنید تا کاربر خسته نشود و صفحه شما را نبندد.همچنین در ویدئوهای تان از بیان آسان، راحت و روان استفاده کنید.
مزایای استفاده از (video schema markup)
اسکیما به متمایز شدن سایت شما با سایت های دیگر در نتایج گوگل کمک می کند.
همچنین با استفاده از اسکیما ویدئو، می توانید توضیحات دقیقی از محتوای ویدئو را به موتورهای جستجو ارائه دهید.این اطلاعات شامل عنوان ویدئو، توصیف، مدت زمان و … است.
با ارائه این اطلاعات، گوگل می تواند محتوای ویدئو را بهتر فهرست کند و در نتایج جستجو نمایش دهد.
از طرف دیگر، video schema markup برای مخاطبان هدف شما مفید است، زیرا آنها میتوانند قبل از کلیک بر روی نتایج SERP، با توجه به اطلاعات نمایش داده شده، می توانند متوجه شوند که آن ویدئو دارای محتوای مدنظرشان است یا خیر.
زیرنویس برای ویدئو خود بنویسید
ربات های گوگل با توجه به محتوای زیرنویس، متوجه موضوع ویدئو شما می شود.
همچنین به افرادی که مشکل شنوایی دارند این امکان را می دهد که محتوای ویدیویی شما را نیز دنبال کنند.
اگر سوالی در مورد سئو ویدئو دارید می توانید از قسمت دیدگاه ها سوال خودتان را مطرح کنید تا به آنها پاسخ دهیم.
برای دریافت مشاوره سئو روی لینک کلیک کنید.
اگر شما هم تکنیک و روش های دیگری برای سئو ویدئو می شناسید، به ما معرفی کنید و اگر چنانچه فکر میکنید این مطلب برای شخصی از دوستانتان مفید است حتماً با او به اشتراک بگذارید.
منبع: wordstream